söndag 31 juli 2016

Månadsrapport Juli

Härliga semestertider med värme, sol och bad avslutar denna fantastiska månad. Första semesterveckan är avklarad och det blev en vecka med husbilen vid havet. Sol 0ch bad på dagarna, afterbeach och sköna trubadurkvällar i solnedgången varje kväll i goda vänners sällskap. Kan livet bli bättre? Kanske lite för mycket god mat och dricka men det får man ta och träningen inför beach 2017 tar vi i höst.

Tittar vi på portföljen och dess utveckling så har det varit en riktigt bra månad med med en uppgång på 3,76%. Juli verkar vara en positiv börsmånad för om vi tittar i historiken så var det en uppgång på 5,07% i juli 2015. 5 utdelningar mot samma period 2015 som endast gav 1 utdelning och utdelningsökningen ligger på hela 316,06%.Tittar vi på helårsdiagrammet så ser vi äntligen en blå siffra igen med ett litet plusresultat på +0,57%. Utvecklingen kunde säkert varit bättre om man köpt och sålt hela tiden vid rätt tillfällen men kunskapsmässigt är jag inte där att kunna träffa allt rätt. Detta visar att uthållighet och ständiga småköp lönar sig i längden och nu ser vi bara framåt mot en förhoppningsvis bra börshöst.


Månadens köp & sälj

Fyllt på med Några SEB A när kusen sjönk. Banksektorn kommer alltid att tjäna pengar och långsiktigt tror jag inte att det är fel att ha lite bankpapper. Köpet gr också att min inköpskurs snittas ner då jag för tillfället ligger minus i detta bolag

Avance Gas Holding har tagit mycket stryck i portföljen men jag tror på långsiktighet och sakta men säkert kommer jag snitta ner mig och förhoppningsvis få tillbaka ev förlorade pengar. Pengarna är inte förlorade sä länge bolaget lever och jag inte sålt.

SAS Pref är ett nytt pappper som fått komma in i portföljen. Jag fortsätter att försöka fylla på med utdelande bolag i de månader som behöver stärkas upp gällande utdelningar och här får jag till 4 utdelningar per år med en årlig förväntad utdelningsökning på 1,86% för 2016

Eulus Vind B, ett bolag som tidigare finns i portföljen men där kursen långsamt gått ner. Känner fortfarande att vindkraft är bra och gjorde en lite påfyllning för att snitta ner priset.Detta ger också en årlig utdelningsökning på 0,64%

Månadens utdelningar

Saltängen Property Invest delade ut 2,45 sek per aktie och det var min första utdelning i detta bolag. Detta ger mig en direktavkastning på 2,4% och då  det kommer fler utdelningar innan året är slut så kommer denna siffra att öka.

Nokia Oyj delade ut 2,44 sek per aktie och här var det en bonusutdelning på 0,94 sek jämte ordinarie utdelning på 1,50 sek per aktie som höjde utdelningen. Detta ger mig en direktavkastning på 5,64% och det tycker jag är helt OK då målet för 2016 är att alla aktier i portföljen skall ge minst 4% på årsbasis.

Hemfosa Fastighet Pref delade ut sin vanliga kvartalsutdelning på 2,50 sek

Amasten Holding Pref delade ut sin vanliga kvartalsutdelning på 5 sek

NortWest Healthcare Properties REIT kom med sin månadsutdelning på 0,44 sek och valutaväxlingen gör att denna stiger från 0,43.

Utdelningar 2016

Vi är nu uppe i 29 utdelningar och vi har passerat föregående års totala utdelning med 7,75%. Vi har nu en portfölj som växer fram med bredd och snart skall den också byggas på höjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar