fredag 1 maj 2015

Summering April!

Portföljen ner 2,37% och vi får ett hack in den stigande kurvan. Med detta så är vi tillbaka på samma nivå som i Februari.


Månaden började annars bra och vid halvtid så var det 4,32% upp och detta var portföljens all time high. Totalt för portföljen efter 4 månader så ligger vi 8,44% upp. Inte så mycket att gråta över just nu, vi tuggar vidare och ser det positivt. En vikande börs kan förhoppningsvis öppna för några fynd. 

Våren är här och detta betyder att det finns fler hål att lägga lönen på. Både huset och lantstället kräver sin vård och jag tycker det blir svårare att spara undan så mycket som jag vill. De senaste åren har jag varje år ökat sparandet med samma summa som löneökningen varit på. Detta året ser det mörkt ut i även på denna front om man nu går på förhandssnacket bland de fackanslutna i mitt fack. Avtalet verkar vara lite åt det tråkigare hållet. Men nu skall  det väl inte bara vara negativt då solen värmer och den är gratis. En kopp kaffe i lä till doften av nyklippt gräs är en riktigt fin kombo och detsamma gäller att man kan åka iväg och få se lite live fotboll.

Utdelningar!
9 bolag delade ut lite pengar denna nad och det gör den till en av de trevligare på året trots att vi nu fick en liten dipp i slutet. Årets utdelning i kronor har också passerat föregående år med en ökning på hela 42% och  då har vi inte passerat halvtid än. Det är fem månader med utdelning kvar under året och även om de inte på långa vägar når upp till April månads utdelning så kommer det att ramla in lite fler kronor på kontot.


SEB A Nytt bolag för året i portföljen och därför ingen siffra från 2014. Kom in lite på kort sikt och ligger 7,45% upp och med direktavkastning på 4,83% så får den ligga kvar orörd

Swedbank A Fjärde året som detta bolag lämnar utdelning till mig. Fortfarande stigande utveckling på utdelningen och denna gång låg den på 5,93% mot 5,27% 2014. Banker kommer fortsätta att hitta på sätt som gynnar dem själva och enda sättet att gardera sig är att vara med och ta del av ev vinst.

Öresund 2014 delade de ut lite Bilia aktier och i år blev det lite pengar. 4,52% i avkastning och jag är nöjd.

Amasten Holding Pref Inköpt i februari och här kommer första utdelningen. och 3,18% i utdelning på första på ett papper som delar ut 4 gånger om året kan väl vara bra.

TeliaSonera 5,92% i direktavkastning på en gammal  trotjänare. Ingen ökad utdelning och inga nya inköp vilket gör att det är samma summa som 2014

Bilia A Kom förra året från Öresund och fick ligga kvar i portföljen. Ingen större post men 27,19% upp och en utdelning på 5,14% gör att den platsar.

Ericsson B 3,61% i direktavkastning mot förra årets 3,18%. Ökar lite varje år i utdelning men annars lite tråkig när det gäller utveckling. Vi får se vad som händer med denna.

ICA Gruppen Här är det samma tänk som med bankaktier. Vill få tillbaka lite av det som jag gör av med på all mat som jag handlar på ICA. Årets utdelning låg på 3,11% mot föregående års utdelning som låg på 2,62%.

Alfa Laval Enda bolaget som inte riktigt klarar mina krav på 3% i direktavkastning. Denna gång blev det 2,67% och en lite ökning från föregående år som låg på 2,5%. Har väl ingen kul utvecklingskurva och det är detta bolag som jag just nu funderar över.

Förändringar i portföljen!

Sålt!
Inga aktier har lämnat portföljen

Köp!
Ökat på i Statoil då jag fortfarande tycker att den tillhör de billigare aktierna på börsen och även om oljepriser ligger lågt så kommer långsiktigt tänk med denna att ge frukt.

Bästa aktier i portföljen är!
  1. + 27,19 % Bilia A
  2. + 19,41 % Investor 
  3. + 16,20% Atlas Copco B
Bilia ohotad i topp medan det var platsbyte mellan Investor B och Atlas Copco B. Alla tre har backat men största tappet hade AC

Sämsta aktier i  portföljen är!
  1. - 19,38 % Awilco Drilling
  2. - 5,0 %    Amasten Holding Pref
  3. - 2,92 %  Ericsson B
Bonheur och ICA Gruppen ut från listan och det betyder att de haft en bättre utveckling senaste månaden. Amasten och Ericsson in på den mindre smickrande listan. Awilco Drilling håller en ohotad bottenplacering i portföljen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar