lördag 1 oktober 2016

Månadsrapport September

September månad gick så fort att man knappt han reagera. Mycket på jobbet med omorganisation och ett antal reser i tjänsten. Helgerna var sköna med mycket tid med frun och goda vänner. Nu när hösten står för dörren så är det skönt att kunna tända eld i spisen och kanske några levande ljus på bordet. Ett glas rött till det och livet känns härligt.

Plusresultat för sjunde månaden i rad och denna gång landade vi på +1,88% mot -3,07% för samma period 2015. 5 utdelningar har också kommit in mot 1 föregående år. Ibland är det ganska trevligt med aktier-

Tittar vi på helåret 2016 så är det på rätt väg. Bortsett från dippen under de 2 första månaderna så har portföljen hämtat sig ganska bra. +3,93% är bra men fortfarande en bit kvar till målet för året på 20% :)

Månadens köp

Clas Ohlson B blev ett nytt bolag in i portföljen och det blev lite slumpartat. Fick en tanke om att deras butiker servar många med produkter som svensson's vill ha och som på vissa orter kan vvara svåra att få tag i. Ja tänker lite på elprylar för hemelektrikern. Kanske fel tänk men varför inte.

Månadens utdelningar

AstraZeneca kom med sin andra utdelning för året och den landade på 7,81 sek per aktie. Detta ger total utdelning på 25,88 sek och en direktavkastning på 4,61%.

K2A Knaust & Andersson Pref kom med sin kvartalsutdelning på 5 sek och efter 2utdelningar så är  avkastningen uppe i 4% för året. Det återstår ytterligare en utdelning som kommer i december.

Claes Ohlson B delade ut 5,75 sek per aktie och detta gav en direktavkastning för året på 3,99%. Denna aktie ramlade in i portföljen lite för framtiden och utdelningar under tiden är bara en liten bonus.

NorthWest Healthcare Properties REIT, månadsutdelning på 0, 43 sek och direktavkastningen för året efter 6 utdelningar är nu uppe i 4,37%.

Statoil kom med sin tredje utdelning för året och denna gång blev det 1,85 sek per aktie. Vi är nu uppe i en total 5,58 sek per aktie för året, 3,66% i direktavkastning med en utdelning kvar.

Utdelningar 2016

Vi är uppe i 37 utdelningar för året och utdelad summa ligger 21,01% över utdelad summa för helåret 2015. Känns bra med 3 månader kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar