måndag 5 september 2016

Månadsrapport Augusti

Semestern tog slut och det vara bara att masa sig tillbaka till jobbet. Nackdelen med senare semester är att alla står och väntar på en och någon mjukstart får men inte. Det gick nog bara 3 dagar och sedan hade man glömt att man ens haft semester. Dock får vi vara glada för de trevliga helgerna i husbilen och än är det inte dags att ställa in den för vinterförvaring. Nu vill jag även ta tag i lite träning men det känns tungt att komma igång. Var inställd på att börja 1/9 men har ännu inte fått någon bra känsla. Vi får se hur det blir med detta, viljan finns men kroppen strejkar.

Ytterligare en månad med positiva siffror när vi tittar på portföljen. +1,43% är betydligt roligare än det som hände Augusti 2015. Då visade portföljen ett tapp på hela -7,13% och det där med aktier var inte så kul. 1 utdelning 2015 mot 2016 som gav 3 utdelningar i Augusti. 4 månader kvar av året och det ser än så länge ut att bli trevligt.

Tittar vi på helåret efter 8 månader så var det först efter Juli månad som vi kom upp på blå siffror och det känns trevligt att detta fortsätter. Vi är nu uppe på +2,01% för helåret 2016 och vi hoppas att det fortsätter i denna riktning.

Månadens köp och sälj

Avance Gas Holding Fyllde på med lite fler aktier i detta bolag efter en lite större dipp och samtidigt lite krydda inför kommande rapport. Förväntar mig ingen direkt utdelning utan denna är mer med med hopp om ökat oljepris.

Oxford Lane Capital Corp är ett nytt papper som kommer in i portföljen. Ett papper som kostar 11,90 USD ochsom delar ut 0,6 USD 4 ggr per år är för bra för att vara sant. Tar in den som en liten krydda och hoppas att dt fortsätter ramla in utdelningar

Månadens utdelningar

SAS Pref Kom med sin kvartalsutdelning på 12,50 och det var min första utdelning från detta papper. Direktavkastningen landar på 2,25% efter denna utdelning och då har vi fortfarande 1 utdelning kvar.

Nortwest Healthcare REIT delade ut si månadsutdelning på 0,43 sek och här är vi nu uppe i en direktavkastning på 3,64% med 4 utdelningar kvar.

Government Properties Income Trust, Första utdelningen från denna som normalt delar ut 4 gånger per år. utdelningen blev 3,58 sek/st och detta ger mig en årlig direktavkastning på 2,20% och då är det en utdelning kvar för året. Ser vi på kommande helår och med samma utdelning så ger detta en avkastning på över 8% och det känns mycket bra.

Utdelningar 2016

Vi är nu uppe i 32 utdelningar i år och föregående års utdelning är nu passerad med 11,32%. Utdelningarna är något som hela tiden kryddar portföljen och skapar varje månad några trevliga händelser

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar